keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mysteeriä ja rakettitiedettä

Täällä ollaan tarvottu epätoivon ja onnellisuuden karmeassa välimaastossa, jossa ajoittain ollaan tosi syvällä ja ajoittain liidellään jalat irti maasta (okei, nyt liioittelin).

Jos kelataan muutama viikko taaksepäin, niin Nette oli erään vähän pomppuisen maastolenkin ja kengityksen jälkeen epäpuhdas ja reagoi liikkeessä etujalallaan. Sitten se ei ollutkaan enää ep ja sitten se taas oli.
Sen jälkeen se esitteli vuokraajille kaikkia erilaisia kivoja uusia muuveja, minäkin sain  niistä kyllä osani, mutta en varmaan ihan siinä mittakaavassa kuin kaksi muuta.

Ensin tietenkin päättelin, että pakko olla joku naula painamassa tai paise tai jotain, joten kenkääjä tuli käymään uudelleen. No, ei ollut. Sai naputella ja painaa miten vaan ja ei reaktiota. Taivutukseen se reagoikin  sitten melkein heti, great.

Jotta asia ei varmasti olisi tarpeeksi yksinkertainen, niin tietenkään mitään näkyvää ei ollut missään. Kaviopulssi oli normaali, jalka ei ollut lämmin eikä missään olllut turvotusta. Niin siis miten niin hevostelu on rakettitiedettä? Nyt en siis ymmärrä ollenkaan mitä se edes tarkoittaa?
Ihana sarkasmi (toim huom).

Jotta tämä ei vaan missään nimessä olisi liian simppeliä, niin samaan syssyyn Nette alkoi yhtäkkiä luimia aika voimakkaasti satulavyön kiristämisen aikana, epänormaalia. Sen kainalot olivat todella tiukat ja lavan alareunassa ja rinnalla oli myös selkeitä tiukkoja kohtia.

En oikein tiennyt mistä aloittaa, joten shiatsusin neiti hevosta kolmena päivänä. Hoidin joitain meridiaaneja ja käsittelin vain joitain kohtia, joista minulla oli tunne, että niitä tarvitsee hoitaa.

Sunnuntaina löytyi ehkä syy epäpuhtauteen, oikeassa etukaviossa kannalla sellainen omituinen patti, jonka yläreuna oli yhtä halkeamaa, se oli ikäänkuin sellainen "tasku", jota pystyi painelemaan. Kovin kipeä se ei ollut, koska sitä sai painella lujastikin. Tätä ei siis ollut näkyvissä aiemmin eikä silloin kun kengittäjä kävi uudelleen. Ensiapuna suihkutin siihen desinfiointiainetta ja konsultoin kengittäjää ehkä maailman epämääräisimmillä kuvilla.
Diagnoosista ei hajuakaan edelleenkään, mutta tilanteen seuraaminen jatkuu. kenties kuitenkin paise, joka nyt purkautui väärää reittiä tai sitten jotain ihan muuta.
Pieni lämpöero jalkojen välillä alkaa hävitä ja tuo paise ei ole mennyt yhtään huonompaan suuntaan. Liikekin alkaa olla lähellä puhdasta. Hmm.

Lisäksi shiatsujen jälkeen kaikki jumit tuntuvat olevan poissa, kainalot ei ole enää jäykät ja satulavyön kiristys ei aiheuttanut mitään reaktiota. Pukkeja se oli kyllä edelleen vuokraajalle esittänyt, joten se on vielä mysteeri.

Tai siis yhtä mysteeriä tämä on nyt alusta loppuun. Huoleton on hevoseton, vai miten se kuuluisa sanonta menikään.

No, jälleen kerran eletään päivä kerrallaan.

Mutta siis eilen ekan kerran uudessa paikassa minusta tuntui tallilla käynnin ajan, että minulla oli oma Netteni takaisin. Olin yksi naantalin aurinko koko loppuillan. Ai siis vaikuttaa mielialaan, ai mun hevonen vai, eikai?

4 kommenttia:

 1. Voihan mysteeri. Niitä on liikkeellä. ... :/ . Päivä kerrallaan on ainot resepti näihin..

  VastaaPoista
 2. Laitoin tonne myydään sivulle viestiä niin laitan vielä tähänkin jos et sitä huomaa :) niin siis olisin kiinnostunut siitä lapasuojasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on myymättä. Laitatko vaikka spostia? :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)