maanantai 17. helmikuuta 2014

Olet uneni kaunein.

Päivä toisensa jälkeen hämmennyn hevosen täydellisyyttä. Miten se voi olla samaan aikaan niin herkkä ja dynaaminen. Miten se osaakaan piilottaa sen herkkyytensä kovuuden taakse. Kuinka vaikeaa sille on välillä näyttää, kuinka herkkä se oikeasti onkaan. Miten siltä aina melkein pyytää liikaa, koska ei voi uskoa, että joku niin minimaainen riittäisi.

Kuinka se on oma itsensä aina, mutta silti siitä näkee usein vain jonkun yhden puolen. Miten harvassa on lopulta ne hetket, kun oikeasti koen ja näen sen kokonaisuuden ja sen kaiken herkkyyden mikä  hevosessa on.

Se on äärimmäisen kiehtovaa, miten hevonen antaa itsestään aina juuri sopivan määrän. Ensin se saattaa yrittää pienemmälläkin, mutta mitä lähempänä ollaan sellaista oikeanlaista tunnetta ja oikeasti hetkessä olemista sitä herkempi hevosesta tulee ja silloin se myös vaatii ihmiseltä enemmän. Koska tuollaisessa hetkessä hevonenkin on niin herkillä, että oikeasti se ajatus riittää ja liian suuri energia on liikaa.

Kun katson hevosta näen kauneimman ja rakkaimman olennon maan päällä. Kauneudella tarkoitan nyt muutakin kuin ulkoista kauneutta, sellaista täydellisyyttä, jota on vaikeaa edes lyhyesti kuvailla, ilman, että se kuulostaa laimealta.

Ja kuinka vilpittömästi se aina antaa anteeksi. Kuinka se aina hyväksyy. Kuinka se aina antaa uuden mahdollisuuden, kun sitä vilpittömästi pyydät. Kuinka se on valmis unohtamaan, kun sinä itsekin olet. Miten mikään voi olla niin hyvä.

Ja kuinka vaikeaa on ihmisen tätä edes ymmärtää. Miten se hämmentää, kun aina uudelleen uudelleen hevonen on valmis yrittämään uudelleen, kaikessa siinä vilpittömyydessään. Se on niin puhdasta ja sellaista mihin ihminen ei koskaan edes kykene.

2 kommenttia:

  1. <3 tää oli niin totta. Siis aivan ihanasti kirjoitettu. Veit aivan sanat suustani. Tää kyllä teki muhun hyvin positiivisen vaikutuksen, sulla on ihana blogi ja jo tää otsikko postauksessa sai mut liittymään lukijaksi! :3 aivan ihanaa !

    VastaaPoista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)