lauantai 26. huhtikuuta 2014

Jos kuolisin huomenna.

Päivä 15: kuva kännykästäni
Päivä 16: kuva jostain mitä haluaisin tehdä ennen kuolemaani

Nämä olisivat seuraavat kuvat. Jätin tarkoituksella eilisen pois, sillä en vain jaksa uskoa, että ketään kiinnostaa minun ikivanha Nokian puhelimeni, jossa on oikeat näppäimet!
..Jos haasteen aikana eteen tulee vielä muita yhtä turhia, niin ajattelin kyllä surutta hypätä niiden yli.

Mutta sitten tuo kuva numero 16, niin, vaikeaa on tuollaisestakin asiasta ottaa kuvaa.

Jännää kyllä, asia on ollut lähiaikoina aika paljonkin mielessäni. Olen jo vuosia yrittänyt elää niin, että jos kuolen huomenna, niin en jää katumaan mitään. Yleensä ihmiset katuvat tekemättömiä asioita, se lienee normaalimpaa kuin se, että katuisi jotain tehtyä.

Minusta on tervettä joskus vain miettiä tosissaan, että jos elämä loppuisi nyt, niin mitä katuisit, mitä olisit tehnyt toisin. Se antaa omalle elämälle perspektiiviä, se kertoo siitä, mikä on juuri sinulle tärkeää.

Minulla ei ole tällä hetkellä mitään sellaista erityistä asiaa, josta voisin laittaa tänne kuvan, jota haluaisin tehdä ennen kuolemaani.
Tällä hetkellä on asioita, joita katuisin, että olisin jättänyt tekemättä jos tietäisin kuolevani huomenna. Ne vain liittyvät sellaisiin asioihin, että aion vielä hetken odottaa. Ja toivon, että aikani täällä maan päällä ei ole vielä päättymässä.

Linkitin juuri viime viikolla Pure Heartin Facebook-sivulle mielestäni hyvän artikkelin (Tässä).
Lisäsin päivitykseen muutaman oman lauseeni ja jaan sen tänne. Keskustelu asiasta olisi hienoa, vaikka aihe hieman vaikea onkin:
"Yhteiskuntaa ajetaan siihen ajatteluun, että pitää tehdä ja suorittaa ja pääset sitten ehkä joskus eläkkeelle. Eläkkeellä sitten nautitaan elämästä ja eletään hetkessä. Ihminen säästelee unelmiaan siihen aikaan, mitä jos sitä ei tulekaan?
Jos kuolet huomenna niin millä asioilla olisi ollut sinulle merkitys?
Mitä katuisit, että jätit tekemättä?
"

2 kommenttia:

 1. Tuo on ihan yleinen ajatusmalli, että "sitten, kun olen eläkkeellä niin...". Täytyy myöntää, että olen itsekin elänyt joskus ns. viikonlopusta ja lomasta toiseen, ja arki on ollut sitten vain sellaista harmaata mössöä. Nyt en enää ajattele niin, vaan pyrkimys on elää niin, että jokainen päivä on yhtä arvokas. Itse uskon (kristinuskon) Jumalaan, ja itse asiassa uskoon tultuani olen vasta saanut elämän (en nyt viittaa vain kuoleman jälkeiseen elämään).

  Niin kuin Jeesuskin on asian todennut mm. näissä Raamatun kohdissa:

  ”Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.”

  "Se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa usemmilla olla, että eletään viikonlopusta viikonloppuun ja lomasta lomaan ja säästellään niitä omia unelmia pitkälle tulevaisuuteen.
   Ymmärrän tietenkin sen, että kaikkea ei voi saada heti ja joissain asioissa vaan tarvitaan aikaa, mutta olisi hienoa, kun sen väliajankin voisi viettää elämällä ei vain olemalla.

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)