torstai 15. toukokuuta 2014

Mennäkö.

"Onnea  koulutuspaikan johdosta!"

Lähetin hakemuksen erääseen koulutusohjelmaan tuossa muutamia kuukausia sitten. Se kuulosti mielenkiintoiselta ja sellaiselta, josta voisi olla paljon käytännön hyötyä.
Eläinavusteinen valmentaja-koulutus odottaisi, jos vain lähetän sopimuksen takaisin.

Kouluttajan sivuilta lainattua kuvausta koulutuksesta:
"Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa asiakastyöympäristöissä ja haluavat oppia hyödyntämään lemmikkieläintä kuten esimerkiksi koiraa erilaisissa valmennuksissa tai terapiatyöskentelyssä. Koulutus soveltuu myös henkilöille, jotka haluavat toimia eläimen kanssa vapaaehtoistyön parissa.

Tavoitteet  Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta, työotteesta sekä taitoja niiden soveltamiseen asiakastyössä. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai terapiaa omassa työssään esim. kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla tai hoiva-alan /maaseutualan yrittäjyydessä.

Koulutuksen filosofinen tausta Ratkaisukeskeisen lähestymistavan keskeisimmät teemat ovat voimavarakeskeisyys, asiakaslähtöisyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Ratkaisukeskeisesti ongelmia käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa,, ratkaisuideoissa sekä toivon herättämisessä. Tutkimalla ensin ongelmaa ja miettimällä sitten, miten asioiden toivotaan tulevaisuudessa olevan, luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia vaihtoehtoja elämäntilanteeseen.
Eläimellä ja ihmisellä on vuosituhansia kestävä yhteinen tarina ja kiinteä suhde toisiinsa.  Eläimen ja ihmisen välille muotoutuva suhde on usein hyvin merkityksellinen ja eläimen on todettu tuovan apua moniin ihmisen emotionaalisiin ongelmiin."

Koulutus alkaisi syksyllä. Hmm, pitänee alkaa harkitsemaan.

Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa minkälainen koulutus on?

2 kommenttia:

 1. Itse monta kertaa tuota miettinyt, pohtinut ja sitten miettinyt lisää. Kun lastensuojelussa työskentelen niin paljon voisi olla hyötyä. Sitten toisaalta yhtenä jarruna on ollut työn ja oman henkireiän yhdistäminen tai siis haluttomuus niiden yhdistämiseen. Ei varmasti ole mikään helppo ratkaisu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas mietin enemmän sitä, että koenkohan tuon omakseni. Eli että en mene koulutukseen, jossa heti totean, että ei tämä olekaan minun juttuni.

   Uuden opiskelu on aina hyväksi, mutta nykyään olen aika tarkka siitä, että uudet opit sopivat omaan arvomaailmaani ja ovat sellaisia, joista oikeasti saan jotain uutta.

   ..Mutta mietitään mietitään, muutama viikko tässä on aikaa. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)