lauantai 3. toukokuuta 2014

Päivitystä

Nette lähti uuteen kotiin tiistaina, vein sen itse enkä voisi olla onnellisempi sen puolesta. Torstaina hain loput tavarat tallilta ja tänään siirsin ne varaston puolelle. Loimia oli pakko vähän haistella, niissä oli tuttu tuoksu.

Jotenkin sitä ei oikein osaa ajatella vielä, että Nette ei enää olekaan mukana joka päiväisessä elämässäni. Kai se tulee ajan kanssa. Vähän väliä tulee mieleen ajatus, että pitää mennä tallille, mutta sitten ymmärrän, että eihän siellä ole ketään.

Maanantai oli ehkä kammottavin päivä. Tiistai meni lähtöön asti jännittäessä ja oikeastaan koko matkakin meni siihen. Nette kun ei edelleenkään ole mikään rutinoitunut matkustaja ja nyt se joutui olemaan yli kaksi tuntia trailerissa.
Onneksi kun varautuu pahimpaa voi yllättyä positiivisesti. Nette meni hyvin koppiin ja jäi sinne rauhallisena. Toki jälleen varmuuden vuoksi olin antanut sille Domoa, koska edessä oli sen pisin muutto. Matka meni kaikinpuolin hyvin, kerran pysähdyttiin tsekkaamaan tilanne, mutta jatkettiin matkaa nopeasti, kun kova hörinä alkoi kopista kuulua heti ja pää vilkkui ikkunasta, kun menin autosta ulos. Paikan päällä otettiin Nette ulos etukautta ja se käyttäytyi mallikelpoisesti. Tuli rauhassa ulos kopista ja katseli ympärilleen uteliaana.

Joku keskustelu kenties? :D
Vietiin se tarhaan tutustumaan heti uuteen ystävään ja juoksua kesti noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen se keskittyi ruohon syömiseen. Ei siis kovin suurta draamaa.
Jätettiin hevoset tutustumaan ja käytiin kahvilla, jonka jälkeen vein vielä itse Neten sisällä talliin sen uuteen karsinaan, jossa oli ihanan paksu olkipatja ja käsittämättömän vihreää kuivaa heinää iso kasa. Talliinkin Nette käveli nätisti ja jäi uuteen karsinaansa syömään. Olihan se valppaampi kuin yleensä, mutta käyttäytyi todella hienosti. Olin niin ylpeä siitä!

Kaikista parasta oli se, että heti kun sain Neten tarhaan minut valtasi ääretön onnellisuus ja rauha sen puolesta. Paikka mihin se meni on sellainen, jossa sydän ja mieli lepää. Siellä vain on niin tasapainoinen ja rauhallinen tunnelma. Juuri sellainen, joka on Netelle hyvä.
Pelkäsin, että minut valtaa itkukohtaus, kun lähdemme, mutta vain kerran jouduin nieleskelemään itkua. En voinut muuta kuin iloita siitä, että sain sen tällaiseen paikkaan. Ja kaiken lisäksi olen tervetullut sinne koska vaan.
Toki se ei poista ikävää ja niitä hetkiä, kun ymmärrän, että se ei ole enää täällä. Mutta tunne siitä, että kaikki meni oikein ja sen on hyvä olla, on niin paljon voimakkaampi ja ikävänkin näin ollen kestää.


Ja ehkä jo ensi viikolla pääsen katsomaan sitä, kun minulla on asiaa sinne suunnalle muutenkin. Sain heti keskiviikkona viestin, että Nette on onnellinen, itsevarma, pollea ja kaunis. Miten osuvia sanoja!

Ja mitäs tässä nyt on sitten edessä, kun minulla on loputtomiin aikaa kulutettavana? ..Olen ehkä löytänyt uuden hevosystävän, jonka kanssa menee yksi päivä viikossa. Kyseessä on hevonen, jonka kanssa ehdottomasti oppisin huikeasti lisää ratsastuksesta. Se on sellainen hevonen, jonka kanssa oma kehotietoisuus kärjistyy eli kyseessä on loistava opettaja.

Toinenkin suhteellisen säännöllinen hevosten ratsastamiseen ja kouluttamiseen liittyvä juttukin olisi tiedossa, kirjoittelen siitä lisää jahka selviää, miten siinä käy.

Lisäksi muutamaa muuta heppasta on tarjottu satunnaisesti käyttöön.

Shiatsuja tulen tekemään edelleen ja toivottavasti muukin hevostoiminta lisääntyy. Erilaiset koulutukset, kurssit ja muu kiinnostaa minua kovasti ja muutamia yhteistyöajatuksiakin on olemassa.

Kesällä ja syksyllä on omaa koulutustani ajatellen tiedossa sekä Zensitiven jatkoa että shiatsukurssien viimeiset osuudet, ehkä jo tämän vuoden puolella olen siis myös virallisesti shiatsuhoitaja!
Olen myös menossa kahdelle eri Katariina Kaartinen-Alongin kurssille kesällä ja olen niistä hyvin innoissani! Hän vaikuttaa ihmiseltä, jonka kanssa ajattelemme samansuuntaisesti, joten odotan näitä mielenkiinnolla.

Eli eteenpäin mennään. Muutoshan on ainoa mikä maailmassa pysyy. Ja ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin.
Katsotaan minne loppuvuosi kuljettaa!

Kuvat: Sanni Lepola

16 kommenttia:

 1. Olet rohkea :). Hyvä että asiat on kuitenkin monelta taholta hyvin ja pääset katsomaan milloin vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bessie :)
   ..Tuo ei ole sana, jota itse olisin ensimmäisenä käyttänyt, mutta kiva kuulla, että joku on tuota mieltä! :)

   Asiat on oikeasti hyvin ja se auttaa olemaan tämän ikävänkin kanssa.

   Niinpä! Toivottavasti jo heti ensi viikolla! :)

   Poista
  2. Eikö rohkea ole se joka uskaltaa tehdä jotain pelottavaa, kohdata tunteita, ja tehdä ratkaisuja jotka ovat vaikeita :)?

   Poista
  3. Niinhän se taitaa olla! :]

   Poista
 2. Bessie vei kyllä sanat suustani, rohkeaa todellakin!
  Ja haikeaa myöskin. Voit kuitenkin olla niin ylpeä itsestäsi, sillä itsekäs ei ainakaan missään nimessä tämä päätöksesi ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anzu! :)

   Vaikka tiedän itsekin tekeväni oikein, niin olen äärettömän onnellinen siitä, että olen saanut tukea kaikilta, jotka asiasta tietävät, eikä mitään tuomitsevia kommentteja tai muuta vastaavaa ole esiintynyt.

   Kiitos siis Teille kaikille!

   Poista
 3. Ihana päivitys - ymmärrän paremmin kuin hyvin <3 Kun yksi ovi sulkeutuu, monta muuta avautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna :)

   Uskon, että sinä varsinkin ymmärrät!

   Poista
 4. Hei.
  Ihanat kuvat ja lämmin tunnelma niissä.
  Jäi vähän epäselväksi miksi tienne erosivat?

  Ps sulla on hyvät koulutusmetodit ja hevoskuiskaustaitoa. Tota lisää tähän maailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tiemme erosivat, koska koin, että hevoseni on parempi elää paikassa, jossa se saa toteuttaa omaa itseänsä eli syödä ja olla laumassa pienessä rauhallisessa paikassa, jossa on tilaa.
   Tässä siis tiivistetty syy siihen miksi näin, se oli parempi sille.

   Kiitos. :]

   Poista
 5. Okei, kiitos kun vastasit(:
  Hän on uudesta jutusta päätellen mielissään tästä uudesta järjestelystä. Kertoo että sä oot iso ihminen kun teit sen. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan. Siis suurutta on ajatella muita ennen itseä ja tehdä tuollainen päätös. Rakkaushan ei koskaan lopu - se on ikuista!

  Ihana blogi ja varmasti jatkan seuraamista! (Anonyymi ikusesti siksi, että vaikka parikymppinen oonkin, en koe tietotekniikkaa omakseni enkä osaa käyttää sitä, enkä siis edes luoda tiliä...tai jaksa nähdä vaivaa...miten sen ottaa(: )

  Harmi, että asut niin kaukana pk-seudusta - ottaisin sulta kursseja koska tahansa!
  Siistii et löytyy ajatusmaailmaltaan niin samanlainen tyyppi vaan randomisti netistä klikkaillen! Ihanaa, että puolustat eläinten oikeuksia! Oot huipputyyppi! Lisää tekstejä odotellessa..(;

  Sinulle ISO KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! :)

   Järkkäät tarpeeksi ihmisiä kurssille, niin tulen kurssittamaan. Ei pääkaupunkiseutu nyt niin kaukana ole. Tai jo shiatsuhoitoja hevoselleen kaipaa, niin tarpeeksi monta shiatsuttavaa kun on, niin tulen kyllä paikalle! :)

   Mukavaa, että löysit mielenkiintoisen ja sinua lähellä olevan blogin. Tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
  2. Esim minäkin oon pk-seudulla ja tälläiset kiinnostaa, joten tuskin kurssille vaikea väkeä olis saada :)

   Poista
  3. Noniin, sitten vaan porukkaa kasaamaan ja kurssi pystyyn! :)

   Poista
  4. Minäkin ehdottomasti kiinnostunut jos pk-seudulle tulet kurssia pitämään! (:

   Poista
  5. Joku innokas vaan organiseeraamaan, niin järkätään kurssi! :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)