tiistai 17. kesäkuuta 2014

SoM, Zensitive ja oma kurssi

Huomaa kyllä todella, että kesä on täällä, kun tässä sai melkein juosta kurssilta toiselle. Tosiaan Shiatsukurssin jälkeen torstaina lähdin ensin ajelemaan kohti Porvoota. Kävin moikkaamassa Netteä, joka voi oikein hyvin ja lihavasti.

Se oli edelleen oma itsensä ja minulle jäi taas retkeltä hyvä mieli, näin tämän piti mennä. Shiatsusin Neten kun aikaa oli eikä huvittanut seistä ulkona sateessa. Nette reagoi hoitoon hyvin, kuten aina ja se pääse hoidon jälkeen takaisin laitumeen. Ilmeisesti omasta mielestään noin tunti poissa ruoholta oli jo miltei katastrofi, koska se ei malttanut kävellä laitumeen asti ennen syömisen aloittamista.

Neten luota lähdin sitten ajelemaan kohti Kirkkonummea, jossa odotti Science of Motion-luento, jota oli pitämässä ranskalainen Jean Luc Cornille.
Heti aluksi kävi ilmi, että luento pidetään ilman mitään slideja ja Jean vain puhuisi kaksi tuntia. Hieman mielenkiinnolla odotin, että mitä tästä tulee, kun aksentti oli aika vahva, mutta hyvin siitä sitten sai selvää, vaikka tuntui, että mitä enemmän herra innostui sen enemmän englanti muuttui ranskaksi. Onneksi on tullut joskus reenattua tuota ranskan englantia, ei tosin tällaista sanastoa mutta kuitenkin.

Kirjoittelin minä jotain luennosta ylöskin, mutta en ala sitä sen enempää avata, ehkä kirjoitan myöhemmin tänne referaatin, kunhan olen lukenut muistiinpanoni läpi ja todennut, että onko niissä järjen hiventäkään.
Jeanin sivustoon voi tutustua täällä, josta löytynee aika lailla hänen ajamansa asia. Pidin hänen tavastaan ajatella, jonka mielestäni voisi jotenkin karkeasti tiivistää näin: less is more.
"Lightness is not the bit. Lightness is perfect control of forces and therefore balance. Lightness is efficiency and efficiency in the horse is lightness. " Jean Luc Cornille

Yhden tutun näin luennolla, mutta muuten vaikka koitin katsella, niin ei näkynyt tuttuja naamoja. Oliko joku teistä blogin lukijoista siellä?

Ratsastusosuutta en päässyt näkemään, koska sitten perjantaina pitikin kääntää jo auton nokka takaisin kohti Tamperetta ja Kangasalaa, jossa alkoi meidän viides Zensitive-kurssi.

Zensitive ei pettänyt tälläkään kertaa ja kurssi oli oikein antoisa. Tutustuin yhteen valtavan ihanaan ja herkkään tammaan (ketä tästä enää yllättyy) ja shiatsusin hänet lauantaina. Luulen, että hän tosiaan kaipasi sitä. Laittelen kuvia ja/tai videoita tänne heti, kunhan sellaisia käsiini saan. Tiedän, että joitain kuvia ja videoita touhuamisestani on olemassa, joten niitä voin tänne laitella. Joten palaan varmaan tähänkin asiaan myöhemmin.

Sitten tämä kolmas asia eli oma kurssini; pidän tosiaan Kerimäellä kurssia 12.-13.7. Kurssille mahtuisi vielä muutama ihminen, joten jos asustelet siellä päin tai tiedät jonkun, jota kurssi kiinnostaa, niin tietoa saa laittaa eteenpäin!
Kurssi pitää sisällään hevostelua, keskustelua ja kehotietoisuutta. Blogiani lukeneet ovat luultavasti kartalla toimintatavoistani ja metodeistani ja pysyn siis näille omille arvoilleni uskollisena myös kurssilla.
Jos pääset mukaan, niin voit ilmoittautua kurssinjärjestäjälle Tuulille osoitteeseen: tuuli_kosonen(at)hotmail.com

5 kommenttia:

 1. Hui sentään! Kerimäelle asti! :D Nalle on muuten Kerimäellä syntynyt X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo! :D ..Maakuntamatkailua, en ole koskaan varmaan ollut siellä päin ennen :)

   Hihi, hauska sattuma! :D

   Poista
 2. Minä olin myös Cornillen luennolla. Olinkin näkevinäni sinut, mutta en ollut ihan satavama, joten en viitsinyt tulla jupisemaan. Eikä siinä muutenkaan oikein olisi ehtinyt. Ihan mielenkiintonen oli luento kaikesta huolimatta, vaikka osa meni kyllä sivusuun, kun olen aika tottumaton ranskan-englannin kuuntelija ja muutenkin vähän sanasto hukassa ;)

  Ja videota ja kuvia odotan innolla Nooran kurssilta. Hän oli hepokuuselan kurssilta juuri julkaissut facebookissa ihanan videon. Voi että kun pääsisi pian taas Nooran kurssista nauttimaan!

  Ja hienoa, että olet päätynyt myös omaa kurssia pitämään. Mielenkiinnolla odotan siitäkin sitten juttua, että miten on mennyt ja miltä tuntui. Onko se ensimmäinen oma kurssisi?

  VastaaPoista
 3. Niin ja ilmanmuuta myös ihana kuulla, että Netellä on kaikki hyvin ja asiat päätyi näin hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit tullut vaan! :)
   Se oli kyllä aika tiukka kakstituntinen! ..Ja vaikka aksentti olikin tuttu, niin minusta tuntuu, että osa sanoista olisi suomeksikin jäänyt hieman epäselväksi. :D Onneksi pääpointit oli selkeitä.

   Jep, laittelen niitä tänne, kunhan tosiaan saan niitä itselleni. :) Näinkin sen Nooran videon myös, se oli kyllä ihana!

   Juu, varmasti jotain kirjoittelen sitten omastakin kurssista. :)

   Neptunus voi tosiaan hyvin ja sen kanssa kaikki meni paremmin kuin hyvin, se vaan oli tarkoitettu näin. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)