maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kurssilla! ..sekä kotia etsii!

Olin aivan valloittavan hienolla kurssilla viime viikonloppuna! Kurssista teki hienon siihen osallistuneet ihmiset sekä aina niin mainiot hevosystävät, jotka kertovat meille heti, kun olemme askeleen lähempänä yhdessä oloa. Eräskin pieni söpö poniininen tuntui löytäneen koko kroppansa uudelleen ja hän todella halusi toisena päivänä esitellä sitä, kuinka hieno hän onkaan!

Kurssi oli siis omani ja teemana meillä oli yhteistyö hevosen kanssa. En voi oikein sanoin kuvailla, miten ihana tunne se on, kun saa auttaa näkemään uusia (tai vanhoja) asioita. Kurssilaiset olivat mukana avoimin mielin ja saimme kokea hienoja hetkiä.
Avoimuus oli läsnä kurssilla koko ajan ja kaikenlaiset ajatukset sai tuoda julki. Tämän kaltainen ilmapiiri on mielestäni aika avainasemassa, kun aletaan opetella tai tiedostaa mahdollisesti uusiakin asioita, jolloin asioista pitää voida keskustella rakentavasti ilman, että tulee puolustusreaktioita.

Erityisen hienoa koko viikonlopusta teki se, että kurssilaiset tykkäsivät sisällöstä ja jatkamme toivottavasti samasta syksyllä!

Aloimme alunperin järjestää kurssia, kun minuun otettiin yhteyttä yhteistyön merkeissä. Kuten kaikki varmasti tietää, niin sekä Suomessa että ulkomailla on paljon hevosia, jotka elävät kyseenalaisissa oloissa ja joille apu tulee joskus todella viime tippaan. On myös hevosia, joille näissä tilanteissa paras mahdollinen ratkaisu on päästää ne ikivihreille laitumille. Mutta, nyt puhumme niistä yksilöistä Suomessa, jotka tarvitsisivat kipeästi omaa ihmistä elämäänsä.

Eli hevoset, joita on syystä tai toisesta huostaanotettu huonoista oloista. Ne ovat ehkä kokeneet elämänsä aikana janoa ja nälkää, väkivaltaa (lievää tai pahaakin), ne ovat saattaaneet elää pitkiä aikoja ilman laumaa tai ilman ihmiskontaktia. Taustalla voi olla mitä vain, mutta tämän kaltaiset hevoset ovat varsinkin sellaisia, joille se oma ihminen on äärimmäisen tärkeä tässä maailmassa.

Sellainen ihminen/ihmiset, jotka ovat valmiita näkemään aikaa ja vaivaa hevosen kanssa. Joskus niillä voi olla syviä traumoja ja kaiken opetteleminen ja luottamus voi viedä aikaa. Toisaalta taas, saattaa vastassa olla avoin ja hyvinkin selvinnyt tapaus, jolle olisi vain tärkeää päästä sellaiseen kotiin, jossa sen kanssa ollaan ja tehdään. Sellainen koti, joka ei vaihdu vuoden välein, vaan taustalla olisi vilpitön halu ihmiseltä jakaa aikaansa tällaiselle hevoselle.

Minä olin siis kurssittamassa paikassa, jonne tällaisia hevosia on tuotu. Ja tapasin niitä tietenkin myös. Yllättäen minun sydämeni vei eräs todella herkkä ja kohtelias tamma, joka silti jo toisena päivänä tuli avoimen uteliaasti tekemään meidän kanssamme. Ja kuinka sen itsetunto kasvoi jo päivässä, siinä meinaa pakahtua ilosta, kun näkee hevosessa niin ison muutoksen!

Tämä tamma on kuitenkin jo onneksi löytänyt ihanan ihmisen itselleen ja mahdollisesti heidän taipaleensa jatkuu yhdessä.
Mutta omaa ihmistään etsii valloittava vuotias oripoika, hän on kauniin lehmänkirjava pitkäjalkainen komistus. Tämä hevonen on elämässään joutunut kokemaan nälkää, mutta on alkanut kuitenkin jo saada hieman massaa (ja mahaa) :).
Hän oli avoimen utelias, mutta kuitenkin kohtelias pieni poika, joka nauttisi varmasti omasta ihmisestä, joka alkaisi opetella elämää hänen kanssaan. Ikänsä puolestakin tämä nuori herra voi olla tulevaisuudessa vaikka mitä. Mutta tärkeintä olisi löytää hevosta arvostava ja ymmärtävä koti tällaiselle yksilölle.

Jos siis tiedät jonkun tai olet itse etsimässä uutta ihanaa hevosystävää, niin minulta saa yhteystietojen kautta lisäinfoa.

P.S Nurmijärvellä/Klaukkalassa 13-vuotias tyttö etsii hevoslähtöistä paikkaa, jossa harrastaa hevosten kanssa. Sekä ratsastusta että muuta hevosten kanssa touhuilua. Äiti on mukana kuskin ja henkisen tuen roolissa. Jos tiedät mukavaa paikkaa tuolta päin, jossa harrastaa (ei ratsastuskoulut), niin olisin kiitollinen tiedoista! Tai jos Sinulla on hevonen, jota haluaisit vuokrata ja samalla jakaa hevoslähtöistä tapaasi tehdä, niin tässä olisi hieno mahdollisuus!

2 kommenttia:

 1. Kuulosti aivan ihanalta kurssilta! Kuinka monta hevosta kurssille osallistui?
  Tuo pieni oripoika löytää toivottavasti oman ihmisensä pian. Ehkä jonakin päivänä minäkin pystyn tarjoutumaan jonkun kovia kokeneen nuoren hevosen ihmiseksi :) Teet varmasti hienoa työtä hevosten kanssa!

  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein mainio kurssi! ..Meillä oli neljä hevosta ja yksi "ekstra" toisena päivänä. :)

   Minäkin toivon, että se löytää! Se on todella symppis ja sillä olisi varmasti edessään mukava tulevaisuus jonkun kumppanina. :)
   ..Minäkin toivon, että vielä joku päivä minulla on itsellänikin mahdollisuus moiseen tai vaikka kokonaiseen talliin tuollaisia.

   Kiitos! :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)