maanantai 8. syyskuuta 2014

Syy

Reilu kuukausi sitten sain mukavan kommentin erääseen kirjoitukseeni ja kommenttiin oli lisätty video. Aiemmassa kommentissaan tämä henkilö kertoi siitä, kuinka hän blogini innoittama oli ruvennut enemmän miettimään omaa harrastustaan ja tapaansa tehdä. Alustuksena videolle oli, että blogini takia ja/tai sen innoittamana hän kokeili erilaisia tyylejä hevosille, jotka olivat olleet hankalia jollain tavalla.
Kävi niin, että nuo hevoset toimivat näillä kokeiluilla rennommin kuin aiemmin ja ero oli huomattava.

Videota katsoessani silmiini nousivat onnen kyyneelet. Tässä on se syy, miksi teen näitä asioita mitä teen ja miksi kirjoitan mitä kirjoitan. Ei siksi, että fanaattisesti uskon johonkin yhteen totuuteen, jota haluan toitottaa kaikille. Vaan saada ihmiset ajattelemaan itse, miettimään asioita ja ehkä jos heistä siltä tuntuu, kokeilemaan jotain uutta. Ehkä joskus miettimään jotain asiaa esimerkiksi hevosen näkökulmasta. Toiminnalla ei ole niin väliä, vaan sillä, että ihminen alkaa ajatella omilla aivoillaan ja toimii oman sydämensä mukaan. Hienoa on tietenkin myös se, jos minä olen omasta puolestani rohkaissut tällaiseen omaan ajatteluun.

Olen saanut tällaista palautetta ennenkin, että jonkun ajatusmaailma on avartunut ja he ovat kenties alkaneet luottaa enemmän omaan itseensä ja omiin päätöksiinsä ja arvoihinsa. Se on minusta aina yhtä palkitsevaa ja olen niin onnellinen näiden ihmisten puolesta, että he uskaltavat tehdä, niin kuin heistä tuntuu hyvältä. Maailmassa, jossa se ei aina ole niin helppoa. Oma ajattelu ja omista päätöksistä vastuun ottaminen ei ole aina helppoa, jos koskaan, mutta se on sitäkin antoisampaa.

En osaa edes nyt muotoilla sitä tänne, miten onnellinen olen näistä hetkistä. Mutta ehkä te ymmärrätte.

Ja se video, suoralinkkinä, kun blogger ei halunnut löytää videota tähän upotettavaksi.
Tässä

Kiitos Rebelle luvasta videon julkaisuun! :)

8 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman ihana video ja mahtava kehitys. Ihanaa kun joku uskaltaa kokeilla jotain uutta ja miettiä tekemisiään myös hevosen kannalta.
  Sinulla on mahtava blogi ja osaat kirjoittaa asiat niin että se oikeasti vaikuttaa, jatka samalla tavalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sano muuta!

   Kiitos ihanista sanoista! :)

   Poista
 2. Oih, voi miten ihana :)! Varmasti tuntuu ihanalta jos voi olla myötävaikuttamassa jonkun toisen tekemään muutokseen harrastuksessaan. Aivan upeaa!

  VastaaPoista
 3. Aivan upeaa, varmasti tuntuu sanoinkuvailemattoman hienolta tuntea vaikuttaneensa juuri tuolla tavalla edes yhteen ihmiseen, vaikka uskon kyllä että olet vaikuttanut moneen muuhunkin. Koskettava ja vaikuttava video myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain.
   Nämä on sellaisia juttuja, joita voi ajatella niissä hetkissä, kun usko omaan tekemiseen on tauolla. Kun se yksikin muutos on jo suuri.

   Niin on, Rebe on tehnyt hienon videon!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)