tiistai 16. syyskuuta 2014

Tämän hetken ja syksyn tilannekatsausta

Johan tässä ehti aikaa humahtaa ohitse!

Huomaa kyllä, että syksy on saapunut. Viikot ja viikonloput alkaa olla suhteellisen täynnä ohjelmaa ja ylimääräinen aika on tällä hetkellä vieras käsite.

Olen tässä nyt muutaman viikon käynyt auttamassa tuttuani hevosen liikutuksessa, kun hän ei itse voi ratsastaa tai oikein tehdä muutakaan. Hevonen oli minulle ennestään tuttu, mutta en ollut koskaan kyseisellä hevosella ratsastanut tai muutenkaan sen kanssa oleillut.
Tamma on isohko, sen säkä huitelee jossain minun pääni yläpuolella. Se on hyvällä tavalla haastava ratsastettava, siis sellainen, josta minä tykkään ja joka sopii tähän hetkeen miltei täydellisesti.

Mutta jokainen ratsastaja varmaan tunnisttaa sen fiiliksen, kun tajuaa oman osaamisensa rajallisuuden. Kun aivot tietää mitä pitää tehdä, mutta kroppa ei suostu sitä tekemään. Voi huoh. Ratsastus on ollut todella mukavaa ja olen ollut ihan fiiliksissä siitä. Ajoittain miltei koko ajan vaan käsitän sen, kuinka tauko on tehnyt tehtävänsä ja lihakset ei ole ihan siinä kunnossa kuin pitäisi. Lisäksi, kuten sanoinkin, jotkin käskyt eivät mene aivoista aivan lihaksiin asti. Toisaalta taas on myös asioita, joiden huomaan olevan paremmin, vaikka taukoa onkin ollut luvattoman paljon. Kyllä noista kehoharjoituksista ja tietoisuuden lisäämisestä on ollut hyötyä kuivaharjoitteluna!
Onneksi jokainen ratsastuskerta on mennyt edellistä paremmin. Ei kai pitäisikään odottaa ihme suorituksia viiden ratsastuskerran jälkeen, mutta onneksi tosiaan tilanne kehittyy jokaisella kerralla. Tai kertojen välissä, kun prosessoin ratsastustani tämän hevosen kanssa. Mutta siis on ollut tosi huippua päästä ratsastamaan tätä persoonallista tammaa, on se kyllä aika ihana.

Muutoin syyskuussa piti olla kaksikin erilaista kurssia; nyt tulevana viikonloppuna olin menossa Reiki-kurssille, joka kuitenkin valitettavasti peruttiin. Onneksi lokakuussa pääsen kurssille kuitenkin ja suunnitelmissa on käydä ainakin kaksi ensimmäistä osaa, ehkä kouluttaudun reiki masteriksi asti, jos oikein innostun. Minulla on tästä hyvä tunne ja luulen, että se tuo hyvän ja toimivan lisän muihin tarjoamiini palveluihin. Ja mikä parasta se on ensimmäinen konkreettisesti myös ihmisiin vaikuttava ja auttava kokonaisuus.

Syyskuun loppupuolella on sitten vielä Alexander-tekniikan peruskurssi, josta uskon olevan apua monipuolisesti tekemisissäni. Niin itselleni kuin asiakkaillekin joissain määrin. Tämän lisäksi tuloillaan ennen joulua on vielä Metahealth-kurssi sekä shiatsun "viimeinen" kurssi, ennen valmistumistani.

Viime viikolla minulla alkoi Chi Kung ja Hathajooga, näiden lisäksi onneksi toistaiseksi ratsastus on palannut elämääni. Katsotaan nyt sitten, että mihin elämä kuljettaa hevosasioissa, kun tämä nykyinen tilanne on ohitse.
Ohjelmaa on siis jonkin verran ja hyvillä mielin lähden kohti syksyä.

Tässä nyt tällainen sekalainen selostus ja päivitys siitä missä ja mihin mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)