tiistai 15. syyskuuta 2015

Lue ja kommentoi, olisin kiitollinen!


Ajattelin, että tulen kirjoittamaan ihan tavallisen kuulumispostauksen, mutta se tuntuu jotenkin vaikealta. Olen jo niin pitkään kirjoittanut blogiani eri tavalla kuin ennen, en enää kerro mitä olen/olemme milloinkin tehneet, vaan ennemminkin kaikki kirjoitukset ovat menneet enemmän pohtivaiseen suuntaan, sellaiseen yleispätevään höpinään (olikohan tämä nyt poliittisesti korrekti ilmaus..). Koko blogin historian ajan teema on jatkunut samana, tyyli on muuttunut matkalla, varmasti samassa suhteessa kuin ihminen täällä blogin takana. Aina, jos koskaan, muutos ei ole ollut tietoinen, niin kuin ei tälläkään kertaa. En voi kirjoittaa sellaista, jota en koe omakseni, eli jälleen kerran sisältö, tai ainakin sen muoto, on muuttunut ja olkoon niin.

Koska blogi on pidemmän aikaa päivittynyt vain joskus ja jouluna, niin olisi mukava kuulla eksyykö tänne vielä joku? Ja jos eksyy, niin kuka?
Kuulisin teistä mielelläni lisää: Oletko kauan lukenut blogia, miksi se kiinnostaa sinua, tai eikö se enää kiinnosta sinua, haluaisitko lukea jostain tietystä aiheesta? ..Ja jos Sinulla on oma blogi, niin laita linkkiä ihmeessä mukaan!

"Oikean työni" ohessa keskityn nykyisin myös aika paljon toiseen työhöni, eli hevosten (ja ihmisten) hoitamiseen, ohjaukseen ja kursseihin.
Se on myös ehkä yksi syy hiljaiselooni, olen viimeisen vuoden aikana opiskellut paljon lisää ja kehittänyt omaa osaamistani ja tietotaitoani, sekä hevosten parissa hoitojen ja kouluttamisen suhteen että ihmisten parissa hoitojen ja ohjaamisen suhteen. Olen kasvanut ihmisenä paljon ja kasvu tuo aina mukanaan muutosta, ehkä hippasen myös varmuutta siitä, mihin olen menossa ja missä olen tällä hetkellä.

Tiedän, että tämä kirjoitus ei nyt suurimmilta osin näytä koskettavan lainkaan hevosia, mutta kyllä se niin vain tekee. Omalla matkallani hevosilla ja erilaisilla kasvunhetkillä on ollut hyvin suuri rooli. Luulen hevosten näyttelevän isoa osaa monen elämässä. Minä elän jonkinlaista murrosta (niin kuin kai aina eletään), tiedän suunnilleen miten haluaisin omaa hevoskokemustani ja ihmisenä kasvamista käyttää jatkossa myös työssäni, mutta ihan kaikki mahdollisuudet eivät ole vielä minulle päivänselviä. Yksi haaveeni on saada kirjoitettua kirja, joka liittyy molempiin aiheisiin. Ja nyt, kun sen ääneen tänne kirjoitan, niin toivottavasti aiheutan itselleni sellaisia paineita, että niin myös tapahtuu.

Olen pitänyt jonkin verran hevoskursseja, joissa pääpaino on kehotietoisuudessa, läsnäolossa, rentoudessa ja tunnetiloissa. Ja haluaisin kehittää myös tätä osaa palveluissani. Aiheet ovat lähellä sydäntäni ja minusta on aina yhtä mahtavaa saada kasaa porukka, joka tekee yhdessä asioita, ilman pelkoa epäonnistumisesta tai mistään muustakaan.

Minua kiinnostaa minkälaisia palveluita teidän mielestänne hevosalalta puuttuu, vai puuttuuko mitään? Onko jostain ylitarjontaa? Onko jotain sellaista oppia, jota tuntuu olevan vaikea saada?

Minkälaista roolia hevoset sinun elämässäsi esittävät tai ovat esittäneet? Kaipaisitko hevosalalle jotain yhteisöllisyyttä ja jos kaipaat, niin mitä se voisi olla?

Terveisiä vaan täältä sekavan vapaan assosiaation hetkestä, olisin iloinen kommenteista, niitä voi jättää myös anonyyminä. Minuun saa toki yhteyttä myös sähköpostilla; tmipureheart(at)gmail.com


20 kommenttia:

 1. Olen lukenut blogiasi ainakin yli vuoden. Löysin sen googlesta etsiessäni jotakin, en eää muista mitä. Kiinnostuin lukemaan kaikkia postauksiasi, koska vaikutti siltä että oikeasti tiesit mistä puhuit ja blogi vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja sain täältä paljon inspiraatiota! :) Edelleen jaksa sinun blogia lukea, mutta en ihan aina jos rehellisiä ollaan jaksa lukea postauksia loppuun Cstä, sillä tekstiä on todella paljon kuvamäärän verrattaessa, että useampi kuva joukossa pitäisi mielenkiintoisempana tekstin, koska sulla on kuitenkin taito kirjoittaa hienosti! Olisi kiva jos kirjoittelisit mielipide postauksista kaikista hevosiin liittyvistä aiheista. Kuten just kuolaimista, kannuksista yms. Pidin myös paljon sinun postauksistasi, jonka otsikko taisi olla joki mikä tai kuka on hyvä ratsastaja, en oikien enään muista. Tuonne kirjoituksia kategorioittain vielä lisää sisältöä, uutta sellaista! Se on nimittäin se paikka blogissasi mitä lueskellen viihdyn parhaiten!
  Sellainen voisi olla myös jokin hauska postaus, jossa kertoisit mielestäsi hyviä harjoitteita hevosen ja ihmisen suhteen parantamiseksi, ihan mitä matti meikäläinenkin voi tehdä! Tai miten voi ihan yksinkertaisissa asioissa tehdä hevosen elämästä mukavampaa!
  Itse siis täytän pian 15-vuotta ja haaveena olisi päästä ensivuonna opiskelemaan ratsastuksen ohjaajaksi, mutta olen myös erittäin kiinnostunut kaikista maastakäsin jutuista, vaikka ne ovatkin nyt vähemmälle jääneet uuden tallin myötä :) http://pilanpaiten.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rebe kommentista!
   ..ja kiitos palautteesta myös. :)

   Tuo kuvien puuttuminen on blogissani ikuisuusongelma, niin harvoin joku on kanssani tallilla ja vielä kuvaamassa ja itse olen maailman surkein kuvien ottaja. Mutta koitan petrata asian kanssa, on ymmärrettävää, että teksti on raskasta jos sitä on paljon ja kuvia hyvin vähän keventämässä sitä.

   Tuota kirjoituksia kategorioittain pitäisi kyllä tosiaan päivittää! ..Olen tehnyt sen aika kauan sitten ja varmasti sinne olisi lisättävää/muokattavaa aika tavalla. Ehkä tässä joku päivä otan oikein asiaksi sen kuntoon laittamisen.

   Kiitos postausehdotuksista, koitan toteuttaa niitä parhaani mukaan.:)

   Toivottavasti pääset haluamaasi kouluun sisälle, pidän peukut pystyssä! :)

   Poista
 2. hei, olen lukenut blogiasi ehkä vuoden ajan. muistaakseni löysin tämän sattumalta ja jäin seuraamaan, koska kirjoituksesi sisältävät samankaltaista pohdintaa mitä itsekin ajoittain harrastan ja suuntaavat hevosen ja ihmisen yhteistyöhön ja luottamukseen. vaikeinta minulle ehkä on löytää samanhenkistä seuraa "ratsupiireistä". ja riippunee varmaan asuinalueesta miten vaikeaa on saada ohjausta ja opastusta yhteistyön kehittämisessä. tällä seudulla ainakin tuntuu olevan vaikeaa löytää edes valmentajaa joka arvostaa rentoutta ja herkkyyttä. mutta jatka ihmeessä blogin pitoa ja kerrohan kun kirja alkaa valmistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja palautteestasi! :)

   Kiva kuulla, että löytyy samanhenkisiä ihmisiä, joille tällaisten asioiden pohtiminen on hyvä asia. On ajoittain hyvä kyseenalaistaa omia uskomuksiaan ja myös sitä yleistä totuutta, jota meille niin usein annetaan "ylhäältä" käsin.

   Varmasti on hieman paikka/kaupunkisidonnaista miten löytää itselleen ja hevoselleen oikeanlaista ohjausta, varsinkin jos etsii vähän jotain muuta kuin sitä perinteistä tyyliä. Minäkin ajelen kyllä ihan ympäri Suomen kysynnän mukaan ja kurssitan myös kauempana jos vain halukkaita on! :)

   Haha, eiköhän kirjan valmistuminen tule täälläkin tietoon, joskus hamassa tulevaisuudessa kun se ehkä on valmis... sittenhän vielä se pitäisi saada jossain julkaistuakin :D

   Poista
 3. En oikein muista, miten päädyin tänne blogiin. En myöskään yhtään muista, milloin aloitin tämän lukemisen. Olisikohan ainakin kaksi vuotta...? Kuitenkin hyvät postaukset maailman eläinkultturista ja ihan hevosten välineistä (yksi suosikeistani on tuo turparemmipostaus!) saivat minut liittymään lukijaksi. Harmillisesti niitä ei kuitenkaan ole tullut aikoihin. Blogin tyyli on muuttunut paljon, kuten itse olet sanonut, ja uusi postaustyylikin on ihan ok, mutta mukaan voisi sekoittaa myös noita em. mainittuja postauksia, mitä kaipaan kovasti. On kuitenkin mahtava seurailla teidän puuhia, oikein mainion oloinen neiti sinulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa!

   Ihan blogini alkuaikoina taisi suurin osa postauksista käsitellä jossain päin maailmaa olevaa kulttuuria liittyen eläimiin, yleisesti ottaen eivät niin mairittelevia juttuja. On totta, että ne ovat jääneet vähemmälle tai oikeastaan kokonaan pois. Siihen on olemassa myös syy: Tuolloin kirjoittaessani tykkäsin provosoida, tuomita ja syytellä. Nykyisin sellainen tyyli ei tunnu omalta eikä oikealta minulle. Ja on toisaalta haastavaa kirjoittaa aiheista neutraaliin sävyyn, jotka edelleen aiheuttavat minussa kuitenkin suuria tunnekuohuja.
   Nämä ovat kyllä mielessäni usein ja jossain vaiheessa varmasti palaan näiden pariin!

   Erilaisista välineistä tulee tasaisin väliajoin kommenttia, näitä voisin kyllä toteutella ihan lähiaikoina, ajatuksia on jo muutama päässä valmiiksi.

   Kiitos rakentavasta palautteesta, arvostan sitä todella. :)
   Neiti C on kyllä aika mahtava!

   Poista
 4. Olen melko tuore blogisi lukija. Satuin jokin aika sitten blogiisi - en muista miten - ja silloin uusin postauksesi oli niin ajatuksiaherättävä ja pohdiskeleva, että päätin jäädä seuraamaan. Postaus taisi käsitellä hevosten käyttäytymistä tai ihmisen ja hevosen yhteistyötä. Joka tapauksessa sait minut vakuuttumaan siitä, että tämä blogi voisi toimia eräänlaisena blogimuotoisena hevostietokirjana, josta voisi ehkä ammentaa itselleenkin uutta tietoa. Odotan siis mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää.

  Minullakin on haave kirjan tekemisestä: Muistan pienenä tahtoneeni kirjailijaksi, ja alakoululaisena kirjoitin ja kuvitin pieniä "satukirjoja" huvikseni. Tällä hetkellä haave kirjasta liittyy valokuvaukseen. Olisi upeaa tehdä kirja, joka olisi täynnä ottamiani valokuvia, ja tällä silmällä olen välillä tutkinut esimerkiksi Suomen kartanoita tms. käsitteleviä opuksia, jos vaikka joskus pääsisi itse tekemään jotain vastaavaa. Tosin hevoset ovat olleet valokuvausharrastuksessani aina se pääkuvauskohde, joka kiinnostaa eniten ja jonka myös hallitsen kuvauskohteista parhaiten. Jos siis tarvitset kirjasi kuvitusta varten yhteistyökumppaniksi valokuvaajaa, ota yhteyttä ;)

  Minusta, edesottamuksistani (pääasiassa valokuvaukseen ja yrittämiseen liittyen) ja valokuvistani voi lukea lisää blogistani http://suvililjanet.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvililja kommentista ja tervetuloa lukemaan!

   Toivottavasti löydät itsellesi sellaista luettavaa mitä odotat. :)

   Oi, ihanaa kuulla, että jollain muulla on samanlaisia haaveita ja vielä puhuu niistä ääneen! Voisin hyvin kuvitella, että hevosista saisi tehtyä jonkin hienon teoksen valokuvineen ja mukana voisi olla vaikka runoja tai lyhyitä tekstejä hevosen ja ihmisen suhteesta, hevosten luonteesta tms.
   Pidän sinut ehdottomasti mielessä jos/kun toivottavasti joskus kuvitusta tarvitsen! :) ..Tai vaikka joskus tekisimme kirjan, jossa olisi noita kuvia ja tekstejä samassa suhteessa (nyt jo ajatukset villisti laukkaa mitä kaikkea kirjassa voisikaan olla! :D )

   Kiitos linkistä, käyn heti katsomassa. :)

   Poista
 5. Itse pidän eniten postauksista, jotka lähtevät niistä 'kuulumisista'. Täysin teoreettis- tai pohdintapainotteisia en jaksa lukea, ainakaan jos aihe ei ole otsikon/ensimmäisen vilkaisun jälkeen se minua kiinnostavin. Olen myös hyvin ennakkoluuloinen, ja jos jostain aiheesta minulla on negatiivinen (ml. epäkiinnostava) kuva, en lue mikäli postaus ei selkeästi sido aihetta 'kuulumisiin'. Olen tainnut aikaisemminkin sanoa, että minulle kiinnostavimpia ovat ne 'tämän tajusin tänään tehdessäni asiaa x' -tyyppiset postaukset. :) Erityisen onnistuneina mieleeni on blogistasi jäänyt kurssi-postaukset.

  Ja kun tuon olen päässyt sanomasta, niin mielestäni 'pohtivat' postaukset ovat juuri parhaita blogeissa. En pidä puhtaista "tänään tehtiin pollella sitä, eilen oltiin maastossa" -blogeista. En pidä kuvaspämmiblogeista. Oikeastaan paras tapa menettää minut lukijana on nimen omaan postata kuvaspämmiä. :) Olen sitä mieltä, että kuvalla pitää olla selkeä tarkoitus ja se pitää käsitellä tekstissä tai sitten pitää olla ilman sitä tekstiä ja postata vain niitä oikeasti hyviä ruutuja ilman löpinää. Useimpiin teksteihin se 1-3 kuvituskuvaa on ok, kaikkiin ei tarvita ensimmäistäkään (esim. tekstin rikkominen listoilla jne.).

  Ja minä 'löysin' blogisi 2012 kun ostin Nti Nenämerkin. :) Aikaisemminkin olin joskus käynyt, mutta sen jälkeen olen lukenut vaihtelevalla aktiivisuudella suht ajantasaisesti.
  Tällä jänteellä mielestäni jokin vanhojen postauksien ja nykyisten postauksien välimuoto voisi olla (minulle) se paras. Esimerkiksi mieleen tulee näitä postauksia, joissa pohdit Neten kaviojuttuja, kuolaimia, jne. aika syvällisestikin, mutta sitoen ne asiat 'arkeen'. Joskus olisi kiva lukea vähän enemmän sitä "mitä Suville kuuluu" -osastoa mitä vanhoissa postauksissa oli välillä liikaa. Sen sijaan nykyään kirjoitat paljon hyviä sellaisia postauksia, jotka eivät jää vain siihen "tänään ponin kanssa x" -tasoon.

  Mielestäni päivitystahti on puolestaan oikein hyvä. Ok, joskus tulee taukoja jolloin haluaisi nähdä jo uuden postauksen, mutta sitä sattuu kaikille, etenkin kun ei ole ammattibloggaaja. Jos päivittäisit sen 3+ kertaa viikossa tällaisia postauksia kuin nyt, mielestäni se laskisi postausten tehokkuutta. Jos taas päivittäisit vain tätä tahtia 'kuvaspämmiä', olisi se liian vähän ja aktiivinen seuraus laskisi.

  Aiheita... Huh. No, itse olen viime aikoina kirjannut paljon varusteaiheita (joo kyllä, ostin hevosen, jolle ei kelpaa mikään), irtojuoksutuksesta (keho, suuntaukset), edelliseen liittyen sitten omasta ja hevosen kehollisesta oppimisesta (CR, TTouch, Masterson, Feldenkrais, baletti), ruokinnasta ja liikunnasta. Tekniikasta. Ne on ehkä sitten myös sellaisia aiheita, joista haluaisin lukea. Esimerkiksi nyt kun Nette vaihtui C.n, miten olet käsitelly ja lähestynyt kuolainasioita? Mitä mieltä olet apuohjista? Satulat. Loimituksesta, miten näkemyksesi on muuttunut vaikkapa ihan harrastuksesi alusta tähän päivään? Juoksuttaessa: oma liikkuminen, käsimerkit, ääniavut, jne.; mitä, miksi ja milloin? Mikä on viimeisin yksittäinen ahaa-elämyksesi ratsastuksessa? Sitten tykkään paljon 'materiaalipostauksista', esim. kurssit, videot, kirjat ja niistä heränneet ajatukset (vanhassa blogissani postailin silloin tällöin aika infopainotteisia arvostelupostauksiakin, mutta ne ei ole niin kiinnostavia). + Se KST-postaus (Shiatsu-postaus oli tosi hyvä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos K!

   Kattava kommentti ja paljon asiaa! Jonkinlainen kombinaatio vanhaa ja uutta voisi kyllä toimia. Nuo arkeen linkitetyt ja liittyvät postaukset pohdinnan ja oivalluksien kera ovat varmasti sellaisia, joita eniten tällä hetkellä olisi kirjoitettavana. Ehkä olen hieman jossain rajatilassa, jossa mietin, että haluanko viedä blogiani enemmän siihen arkeen liittyvään vai yleisesti pohdiskelevaan suuntaan, vaikka eiväthän ne tosiaan sulje toisiaan pois laisinkaan.

   Näkökulmasi kirjoitustahtiin oli hyvä ja ymmärrän ajatuksesi kyllä sen suhteen.

   Voisin noita välineisiin liittyviä kirjoituksia kyllä tehdä ja päivitellä ja samalla kertoa vähän ajatuksia C:n suhteen, että miten se on vaikuttanut mihinkin ja mitä olen huomannut.
   Paljon ylipäänsä hyviä ehdotuksia, palaan varmasti katsomaan aiheita tästä. :)

   Kraniopostausta koitan saada aikaiseksi pikapuoliin!

   Prinsessalle rapsutuksia ja porkkana multa! :)

   Poista
 6. Mie löysin blogisi joskus aikoinaan muutama vuosi sitten(!) ja siitä asti olen seuraillut; varsinaiseen lukulistaan lisäsin vasta joku aika sitten kun tajusin miten se toimii.
  Olen edelleen sitä mieltä että tykkäisin lukea (mielipide)postauksia varusteista, ratsastuksesta ja hevosenkäsittelystä, eläinetiikasta ja nimenomaan niitä pohtivia kyseenalaistuksia ja muita. En tiedä miks mutta mokomia on aika herkkua lukea yleensä... Ja siun kirjotustyyli on melko helppotajuinen, miu mielestä ne vanhatkaan tekstit ei ole suoranaisesti provosoivia - hyvä vaan että on sanottu asiat suoraan! Ja kelpaa jos sanot vastakin niin. :)
  Kuvia ei miusta ole liikaa, eli mielipiteeni erään toisen kommentoineen kanssa on aika eriävä. Oon ite niin visuaalinen tyyppi että melkein mikä vaan postaukseen sopiva kuva tekee hyvää, omiinkin teksteihini pistän aina vähintään yhden kuvan jos kuvia suinkin on! Loppulukema on aina kirjoittajan vastuulla - sinun blogisi, sinun valtasi.


  Mukavaa muuten ku vaadit että linkataan omat blogit, koska itelläni on työn alla (kaverin kanssa yhteisesti) sellanen blogi mitä joskus mainitsin haluavani tehdä. Eli se hevosalaan keskittyvä blogi jonne kertoilen kaikesta mitä en katso ihan hyvällä ja silleen, ja niitä omia mielipiteitä. Blogi on aivan kesken, mutta yritän saada sitä eteenpäin, on ainoa laatuaan tässä maassa. :D Linkki tulee joskus "varsinaiseen" blogiini kyllä. (Suurin ongelmani lienee uskottavuus, jota ei ole helppoa kerryttää kun ei hevosten kanssa käytännössä ole koskaan... Mutta omasta mielestäni omaan jotain logiikkaa jonka mukaan uskallan kirjotella. Voimakasta etiikantajua olen kerennyt rakentaa tässä nyt ainakin pari vuotta, mikä tulee näkymään.)

  Se varsinainen blogini on siis tuo: http://thetuherrus.blogspot.fi/ Sisältö on kaikkea taiteen ja lemmikkiarjen väliltä, on myös pohdintoja, mielipiteitä, faktaa... Päällisin puolin postaan pienoismalleista (ja sitä myötä hevosistakin) ja muovailuista sekä mininahkatöistä. Mistään "liian arkisesta" en kirjoita kun en itsekään ole kiinnostunut lukemaan jonkun jokaista päivän tekoa.
  Omaan projektiin keskittyvä blogi: http://villitjakesyt.blogspot.fi/ <- tuosta en tiedä kiinnostaako, mutta linkkasinpa vaan.

  Anteeksi karmivan kokoinen kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Afuze!

   Ja kiitos myös antamistasi postausehdotuksista, joitain niistä pystyn ainakin toteuttamaan. :)

   En ehdi nykyisin kauheasti blogeja mistään etsiä ja siksi olisi kiva saada lukijoiden blogien linkkejä, jotta voisin alkaa niitä lueskella. Toivottavasti sinun ja kaverisi blogista tulee teille hyvä paikka jakaa asioita!

   Kiitos linkeistä! :)

   Karmivan kokoinen kommentti on oikein ok!

   Poista
 7. Joskus löysin blogisi, kun olin kiinnostunut siitä, miten tunnuit toimivan jollain tasolla hevoslähtöisesti. Käyn aina joskus katsomassa, onko tänne tullut uusia postauksia ja aika usein luen ne läpi. Postauksissasi pidän siitä, että ne saavat ajattelemaan, vaikken aina olisikaan samaa mieltä kanssasi.
  Tällä hetkellä tuntuu siltä, että ajatusmaailmamme ovat ajautuneet aika erilleen toisistaan tässä vuosien kuluessa. Itse olen nykyään kiinnostunut eläinten(eli myös ihmisten) oppimisesta ja tästä tieteellisestä puolesta. Sinä taas tunnut olevan sillä "mystiikkapuolella" jollain tasolla. Toisaalta taas energiat ja muut kiinnostaa ajatuksena, koska kaikki liittyy kaikkeen ja siis tuo sinunkin ajatusmaailmasi on vain yksi tapa kuvata, mitä minäkin näen, mutta vain eri näkökulmasta ja ehkä eri asioita painottaen. Minua kiinnostaa siksi lukea myös sinun näkökulmiasi, koska niiden avulla voin huomata ehkä jotain, jota ennen en huomannut tai vähintään saada yleistietoa. :)

  Jos totta puhutaan niin kyllä mua kiinnostaisivat myös ne kuulumispostaukset eli tällaisia juttuja tehtiin hevosen kanssa tänään ja tältä se tuntui. En kuitenkaan koe oikeudekseni vaatia sinulta mitään ja muutenkin se on vain toivomus. Muuten tosiaan sinun "höpinäpostaukset", tai miten niitä nyt kuvasitkaan, kiinnostavat joskus, koska ne voi saada minut ajattelemaan toiseta näkökulmasta. Joskus taas tuntuu, että ajatuksemme ovat niin erilaisia, etten edes niitä jaksa lukea. (Ja tosiaan aika usein sun postauksien pohtiva tyyli herättää mut huomaamaan esimerkisi vähintään sen, että koska olet niin eri linjoilla niin en jaksa edes kuunnella. Musta nääkin on mielenkiintoisia huomioita, koska voin jatkaa pohdintaa, että miksi en jaksa edes kuunnella ja pitäisikö mun ja miten tää kaikki liittyy muhun omaan päähän jne. Jotain psykologisia puolustusmekanismejahan ne kai on.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiinnostavasta kommentista!

   Operantti kouluttaminen ja oppiminen kiinnostavat minuakin, mutta niin kuin totesit, ehkä lähestymme samaa asiaa eri näkökulmista.
   Mystiikka sanana ehkä pisti hieman silmääni, ehkä siksi, kun en pidä ajatusmaailmaani, ainakaan tältä osin, mitenkään mystisenä. Monet aiheet joista puhun tai joihin kiinnitän huomiota ovat ehkä vain sellaisia, joiden tarkka rajaaminen ja määrittely tavalla, joka on kaikille sama, on vaikeaa ellei mahdotonta. Ymmärrän kuitenkin ajatustavan ja näkökulman eron, jos puhutaan teknisesti asioiden opettamisesta ja oppimisesta (hevosten tai ihmisten) vs. se, että puhutaan tunnetiloista, energioista jne. "Lopputulos" voi ainakin tietyiltä osin olla sama, vaikka näkökulma olisikin hieman eriävä.

   Ehkä voisin yrittää petrata ajoittain noiden kuulumispostausten kanssa, kun niitä jonkin verran toivotaan. Ja hyvähän se olisi, että jostain voisi tarkista mitä milloinkin on tehty.

   Olisi mukavaa, jos jaksaisit vaikka ajoittain kommentoida niitä tekstejäni, joista huomaat olevasi vähän tai täysin eri mieltä tai näet asian eri tavalla. Tykkään myös kyseenalaistaa ja tutkia omia ajatustapojani sekä tapaani reagoida erilaiseen näkemykseen.
   Ehkä saisimme aikaiseksi avointa keskustelua ilman vänkäämistä ja samalla uusia näkökulmia? :)

   Poista
 8. olen seurannut blogiasi muutaman vuoden ajan. lähiaikoina melko aktiivisestikin.

  minusta on tärkeää että sallit tämän blogin muuttua. ja että kirjoitat juuri sellaisista asioista joista todella haluat kirjoittaa ja sillä tavalla ja tyylillä, joka sinusta itsestäsi tuntuu parhaimmalta, omimmalta tällä hetkellä.

  kehotietoisuus, läsnäolo, tunnetilat ja energiat, tasapaino, onnellisuus, rehellisyys, hyväksyntä, rakkaus, vapaus,
  treenivinkit, harjoitukset hevosen kanssa maastakäsin, tai miksei selästäkäsinkin, jotka olisivat hevosen keholle ja mielelle hyödyllisiä. selkeästi kerrottuna mitä, miten ja miksi.

  siinä vähäsen asioita jotka kiinnostavat minua tällä hetkellä. hyvin laajoja aiheita kyllä monet noista.

  ihanaa syksyä ! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja palautteesta!

   Hyviä aiheita, osa laajojakin, mutta eihän se haittaa! :)

   Ihanaa syksyä Sinullekin! :)

   Poista
 9. Löysin blogisi suunnilleen vuosi sitten, kun palasin 15 vuoden tauon jälkeen hevosharrastuksen pariin. Olen klassinen tapaus: entinen hevostyttö, joka aikuisena aloittaa ratsastuksen uudelleen.

  Ainoa vain, että nykypäivän tietämyksellä ja arvoillani on ollut vaikea löytää sellaista paikkaa, jossa voisi toimia hevosten kanssa omille arvoilleen sopivalla tavalla. Lisäksi haluaisin päästä tekemään paljon muutakin kuin vain ratsastamaan... siis haluaisin "vain" puuhailla hevosten kanssa, harjoitella maastakäsittelyä jne. Kun ei ole mahdollisuutta omaan hevoseen eikä edes vuokrahevoseen, niin tällaisia mahdollisuuksia on aika vähän.

  Tämän taustan vuoksi tykkään lukea blogiasi. Saan sitä kautta tietoa siitä, mitä kaikkea kivaa hevosmaailmassa nykypäivänä onkaan. Ja tietysti tietynlaista uskoa hyviin asioihin, kun blogistasi välittyy aito välittäminen hevosia kohtaan.

  En oikein osaa toivoa mitään tiettyjä uusia aiheita blogiin... Minusta kaikkien kirjoitusten ei tarvitse olla aina niin ns. asiapitoisiakaan. On ihan kiva lukea ihan vain fiiliksistä ja arkipäiväisistäkin kokemuksista.

  Kiitos blogistasi ja mukavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja palautteesta! :)

   ..Minä olen suunnitellut, että tulevaisuudessa tarjoaisin Celinan kanssa juuri sellaista palvelua, että ihan vain hevostellaan. Sen ei tarvitse sisältää ratsastusta, vaan kaikkea muuta, mitä hevosen kanssa voi tehdä.. Se olisi sellainen läsnäolon hetki arjen keskellä, mukana olisi hevonen, joka tuo aina mukanaan sen oman lisäarvonsa. :)

   Mukavaa syksyä sinullekin! :)

   Poista
 10. Löysin blogisi varmaan pari vuotta sitten jonkin mielipidetyylisen postauksesi kautta. Jäin sitten lueskelemaan ja joitain tekstejä luettuani liityin lukijaksi. Tekstisi on hienosti kirjoitettu ja niitä on kiva lukea.

  Kaipaan kyllä juuri noita mielipidetekstejä, mutta ihan lähes yhtälailla näitäkin on kiva lueskella. Saa hyviä ajatuksia ja muutenkin niin kuin jo aikaisemmin sanoin teksti on hyvää ja mukavaa luettavaa. Jtokut kuulumispostaukset saatta joskus jäädä välistä, mutta lähes kaikki teksit tulee ainakin lukaistua. Ne jotka enemmän pistää silmään niin katsottua tarkemminkin.

  Ja jaa'a, hevoset on hienoja eläimiä joita on aina mukava yrittää ymmärtää. Nyt vielä toistaiseksi ainakin harrastuskavereita, mutta ehkä joskus vielä enemmänkin.

  http://inkkariponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma kommentista ja palautteesta! :)

   Käyn katsomassa blogisi!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)