lauantai 26. maaliskuuta 2016

Hevoset 2016

Viikon päästä Tampereella järjestetään Hevosmessut ja olen itsekin menossa paikalle ainakin lauantaina. Osallistun messuille bloggaajana ja lisäksi olen lauantaina aamupäivällä tekemässä hevosshiatsu demon Suomen hevosshiatsuyhdistyksen nimissä. Tulkaa siis katsomaan, jos shiatsu kiinnostaa. Demon kesto on noin puoli tuntia eli mitään kovin ihmeitä ei siinä ajassa keretä, olen kuitenkin ajatellut, että voisin demohevoselta hoitaa yhden meridiaanin demon aikana, jos se vain on mahdollista.

Neiti C:n kanssa olemme tehneet paljon maastakäsin nyt kun olemme satulatta ja oli mieltä ylentävää huomata, miten suutarin lapsella ei ole kenkiä.. Muutama päivä meni ihan vain hakemisessa, kun olin ilmeisesti itse unohtanut käsitellä omaa hevostani. Mutta onneksi taantuminen ei kestä pitkään ja muutamassa päivässä huomasi jo suuren eron hevosen liikkeessä ja mielentilassa.
Pieniä oivalluksia on taas oma pää täynnä ja mielenkiinnolla etenemme kevättä ja kesää kohti.

Satulashow on kesken, tiedän suunnilleen minkä satulan haluan, mutta ongelma on se, että niitä ei oikein ole Suomessa tarjolla. Uutta en voi ostaa, kun se maksaa uutena miltei 3000€, ja se tuntuu aina juuri nyt hieman haasteelliselta summalta laittaa jonnekine yhtäkkiä.
Toki oman haasteensa tuo vielä tämä värivammani, kun kaiken nahkatavaran pitäisi olla tummanruskeaa, oh dear.

Nyt kun kenttä alkaa olla suhteellisen hyvässä kunnossa, paitsi tänään se oli uima-allas sateesta johtuen, niin voisin koittaa kuvata videota maastakäsittelystä, että mitä me ollaan nyt oikein touhuttu.

4 kommenttia:

 1. Maastakäsittely on kyllä hyvää luottamuksen parantamista ja touhuilua hevosten kanssa :) Mitä teet yleensä maastakäsitellessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki kommentista!
   Se todella on hyvää tekemistä! Harjoitteet riippuvat ihan täysin hevosesta. Kuinka paljon sen kanssa on tehty ja miten se osaa liikkua jne. Yksi hyvä on "lapaharjoitus", koska se on niin monipuolinen ja moniulotteinen.
   Mutta tässä muutamia kirjoituksiani aiheesta:
   http://falconetxx.blogspot.fi/2015/12/maastakasin-tyoskentely-versio-12.html
   http://falconetxx.blogspot.fi/2015/08/oman-tilan-merkitys.html
   http://falconetxx.blogspot.fi/2014/06/tekniikka-vs-tunne.html

   Poista
 2. Ai se shiatsudemo on sinun, olen jo korvamerkannut sen ohjelmasta. Saa nähdä kuinka käy, aika tiukka lukujärjestys tuli suunnitelmasta, kerkeekö sitten oikeasti suhata siihen tahtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se lauantaina, tai yhdistyksen, mutta minä edustan(?). :D

   Siellä on kyllä paljon mielenkiintoista ohjelmaa, kaikkeen ei varmasti ehdi! :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)