maanantai 7. maaliskuuta 2016

Sairastelua ja Stradan satula sovituksessa

Helmikuu hujahtikin loppuun ihan huomaamatta ja maaliskuukin on jo hyvässä vauhdissa. Ihanaa, kun tulee kevät!!
..Paitsi nyt ulkona pyryttää lunta, eli ei kovin keväinen sää, mutta uusi lumi on vanhan surma, vai miten se vanha sanonta menee..

Meillä on ollut ihanan (kyllä, sarkastinen huomio) katkonainen tämä kevättalvi, ensin oli C:n jalkamysteeri, joka saatiin hoidettua onneksi pois. Sen jälkeen olin itse viikon poissa, jonka jälkeen olinkin jossain ihme keuhkotulehduksessa ja liikkuminen oli aika minimissä ihan jo sen vuoksi, että vähänkään ripeämmät kävelyaskeleetkin saivat minut hengästymään ja haukkomaan henkeä.

Toissa viikolla saimme uuden satulan kokeiluun, Strada iberian-rungolla. Satula sopi suhteellisen hyvin, mutta pieniä kysymysmerkkejä oli ilmassa. Minulle itselleni todella hyvä penkki, jossa oli vaivatonta olla ja istua. Koska minulla oli kuitenkin nämä muutamat kysymysmerkit olemassa, niin otin yhteyttä Stradan valmistajaan, jonka kanssa pidimme skype-tapaamisen. Jonka seurauksena totesimme, että olin oikeassa, tarvitsen samaisen satulan eri rungolla, joten sitten vain metsästämään!

Onko teillä kenelläkään kokemuksia ko. satuloista?

Satula palautui myyjälle ja sain meidän vanhankin penkin myytyä, eli nyt olemme sitten ilman satulaa. Lampaankarva toki vielä on, mutta ajattelin, että josko meillä olisi nyt maastakäsittelyä sitten enemmän ohjelmassa.

C on saanut nyt myös yrttejä syödäkseen ja huoleni niiden maistumisesta olivat täysin turhia, kaikki menee mitä tarjotaan. Pedikyyrikin tehtiin eilen ja kilo karvaa harjattu hevosesta irti päivittäin, eli kyllä se kevät nyt vaan voisi tulla.
6 kommenttia:

 1. Heissan.
  Tämä yrttien syöttö kiinnostaa itseänikin; hevosella kun on aika voimakkaat ja ilmeisesti kivuliaat kiimat. Samoin sillä oli maksassa jotain, koska puhdistuskuuri yrteillä auttoi selvästi...
  Mitä yrttejä syötät hevoselle ja miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tällä hetkellä C syö ruusunmarjaa, hamppurouhetta ja munkinpippuria. Lisäksi minulla on pirunkouraa kiiman ajaksi tarvittaessa.
   Ruusunmarja on hyväksi mm. nivelille ja siinä tärkein syy sille miksi sitä syötän, se kaipaa kaverikseen jotain, joten siksi hamppu, jossa on muutoinkin ravintotarvot kohdillaan. Munkinpippuri taas on kiimaan ja sen mukanaan tuomiin häiriöihin. Pirunkoura on sitten vielä tosiaan tarvittaessa toinen kiimaan auttava (rentouttaa mm. lantion lihaksia), mutta se on myös hyväksi mm. nivelille. Se ei kuitenkaan ole mahaongelmaiselle välttämättä kovin hyvä.

   Maksan puhdistamiseen on hyvä liittää myös munuaisten puhdistus, saat todennäköisesti kauemmin kestävän "tuloksen".

   Poista
 2. Ketä Suomessa myy Stradaa? Olisin myös kiinostunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni Suomessa ei ole tällä hetkellä Stradan jälleenmyyjiä. Minä ostin lopulta satulan Hollannin jälleenmyyjältä, kun hänellä oli käytettynä oikea malli (ja väri).
   ..Aika harvoin on käytettyjäkään Suomessa myynnissä, minä törmäsin kahteen satulaa etsiessäni.

   Tv. Suvi

   Poista
 3. Oletko ollut Stradaan tyytyväinen? Onko ollut hyvä hevosen selän kannalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisinkin sinulle vastata Fb:n puolella? :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)