lauantai 2. huhtikuuta 2016

Hevoset-messut ja Hevosshiatsu demo

Tämä päivä menikin Tampereen Hevoset-messuilla. Olin lupautunut Suomen hevosshiatsuyhdistyksen edustajana tekemään shiatsudemon ja lisäksi olin paikalla bloggaajana.

Shiatsudemo oli heti aamupäivästä klo 10.30, olin ajatellut, että siihen aikaan ei vielä olisi suurta väkimäärää paikalla, mutta mitä ehdin siinä demoa tehdessä katsella, niin ihan hyvin näytti olevan katsomossa ihmisiä.
Demohevosena toimi 6-vuotias suomenhevonen, jolle ei ole tehty shiatsua koskaan ennen. Hevonen oli käsittääkseni ensimmäistä kertaa tämän tyyppisessä paikassa ja se oli aika hermostunut, ymmmärrettävästi. Alussa menikin jokunen hetki ihan vain pyörimiseen, mutta hevonen oli muuten kiltti ja tosi herkkä.

Hevonen oli siis minulle vieras ja lisäksi demoani oli juontamassa shiatsukollega, jota en ollut aiemmin tavannut. Muuttujia oli siis ihan kiitettävä määrä, kun tähän vielä lisää hevosen kaikki ärsykkeet, joita messuilla oli paljon.

Olin ihan tyytyväinen hevosen reaktioihin hoidon aikana, sillä oli tiettyjä jumipaikkoja. Niille oli selkeät syyt olemassa, jotka selvisivät, kun samalla keskustelin hevosen pitelijän kanssa. Demon aikana hevonen reagoi hoitoon yllättävän hyvin siihen nähden miten hermostunut se oli.

Tosi hienoa, että saimme demohevosen "lainaan" messuilla olevista hevosista, on aina mukavaa, kun tällaisissa tapahtumissa voidaan tehdä yhteistyötä!
On myös meidän yhdistyksestä pakko sanoa, että yhteistyö toimii ja tällaisissa paikoiss autetaan se mitä kukin pystyy.

Olen sitä mieltä, että tuollaisissa hoitotilanteissa mennään hevosen ehdoilla ja sitä kuunnellen, nytkin halusin päättää demon sellaiseen hetkeen, kun hevonen malttoi ottaa hoitoa vastaan ja se oli siihen jo reagoinut. Näin ollen sille jäi toivottavasti hetkestä hyvä muistikuva eli seuraavalla kerralla hän voi olla rauhallisempi yhdistäessään muistoon tiettyjä asioita.

Koska haluan aina kehittää omaa toimintaani, niin mietin sitä nytkin.

Näin jälkikäteen toteaisin, että olisi ollut ehkä minun näkökulmastani helpompaa ja katsojaystävällisempää, että olisinkin itse selostanut samalla kun demosin. Nyt kollegani joutui hieman arvailemaan ajatuksenjuoksuani ja lisäksi, koska en itse keskisttymiseltäni häntä kuullut,en tiedä oliko selostus ja toiminta linjassa. Jos olisin itse selostanut omaa toimintaani, olisin voinut kertoa huomioni hevosesta; miksi hoidin, mitä hoidin ja mihin kiinnitän/kiinnitin huomiota jne. Näin ollen ehkä katsojan olisi helpompaa päästä jyvälle siitä mitä ja miksi teen.

Tällainen ajatus minulle tuli, mutta toki en tiedä miten katsojat tämän kokivat? Ehkä tämä oli heille selkeä tapa, jos olitte katsomassa demoa, niin kuulen mielelläni palautetta ja vastailen myös parhaani mukaan mahdollisiin kysymyksiin.
Hevonen oli hieman liikkuvaa sorttia, mutta en itse pitänyt sitä huonona asiana. Toki voisi olla helpompaa ja selkeämpää, että hevonen olisi koko ajan paikallaan, mutta tuollaisessa tilanteessa näkee sitten toisaalta sitäkin, miten hoitaja suhtautuu erilaiseen tilanteeseen ja hevoseen, joka ei vain möllötä.

Pääosin kuitenkin kaikki meni hyvin ja hevosen eläväisyys ei minusta kuitenkaan ollut liiallista, lisäksi reagointi oli ajoittain selkeämpää juuri siksi, että käytöksessä huomasi selkeämmin erot.

Muutoin kiersin messualueen muutaman kerran läpi, näin suurimman osan Wegeliuksen esteklinikasta ja kuulin osan satulansovitus-luennosta. Ständit kiersin, mutta koska en tarvinnut mitään, en niihin sen suuremmin kiinnittänyt huomiota. Messutarjouksia näytti olevan aika paljon ja ihmismäärän perusteella kauppa kävi ihan hyvin!

Messut ovat kyllä kasvaneet vuosien aikana ja on hienoa, että tuollaisia järjestetään. Ihmisiä tuli koko ajan lisää ja tuttujakin näkyi aika paljon. Tällaiset tapahtumat ovat siitäkin mukavia, että voi nähdä yhdessä paikassa paljon tuttuja ilman, että tarvitsee ihan kamalasti nähdä ylimääräistä vaivaa tapaamisen eteen. Se on plussaa, koska useilla ihmisillä ei vuorokaudessa riitä tunnit ja messuilla saa sitten monta kärpästä yhdellä iskulla.

Olin tekemässä demoa ensimmäistä kertaa tuollaisessa paikassa ja siitä jäi hyvä fiilis. Varmasti lähtisin mukaan uudelleenkin tarpeen vaatiessa ja nyt kokemusta rikkaampana tietäisin myös mitä muuttaisin seuraavalle kerralle.
Messut jatkuvat vielä huomenna, suosittelen käymään!

4 kommenttia:

 1. Juu, ihan hyvin meni demosi... Ainakin mitä ennätimme kuulla: Tämä olikin tässä 😀
  Minä jäin kaipaamaan toisenlaista ajattelua, muitakin kuin Kati Riesen.
  Muuten, Katin selitys ansaitusta johtajuudesta sai kyyneleet silmiini. Ollaan kavereita, mutta jos paha paikka tulee, minä tuen sinua.
  Terv. Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D

   Sinun pitää laittaa palautetta messuväelle ja toivoa, että he panostavat toisenlaiseen ajatteluun ensi kerralla enemmän!
   ..Minusta on jo hyvä, että näitä toisenlaisia ajatusmaailmoja on ylipäänsä mukana, kyllä se aina jotain kertoo yleisestä ajattelumallin mahdollisesta muutoksesta. :)

   Poista
 2. Mua niin harmittaa etten päässyt näkemään! Mutta onneksi saan aina kotitallilla lähempää tatsia seuraillessa kun hoidat Fanttia :) Siitä tulikin mieleen, voisi neitokaiselle shiatsu tehdä hyvää.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä siinä varmasti saa enemmän irti, kun katsoo vierestä ja voi kysyä kaikkea mikä mieleen juolahtaa :)
   Pitää sopia joku päivä!

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)