tiistai 12. huhtikuuta 2016

Perusteita

Joskus joku iskee tosi voimakkaasti. Se melkein räjäyttää tajunnan, kun sisäistää tai ymmärtää jonkun asian taas eri tavalla kuin aiemmin. Kaikki tuntuu niin selkeältä ja mieli kirkastuu. Seuraava huomio voikin olla, että miten sitä on voinut olla koko ajan tietoinen samasta asiasta ja silti ei ole kuitenkaan ihan täysin tajunnut. Tai on tajunnut, mutta on silti toiminut syystä tai toisesta toisella tavalla.

Joskus unohtaa miten pehmeys on tärkeää, sellainen tietynlainen sulavuus liikkeissä, tietoisuus. Vähemmän on enemmän. Miksi silti niin usein teemme enemmän?
Ikään kuin unohtaa sen kaiken perustan, mistä lähdetään liikkeelle ja kuinka pieni riittää.

Rakennamme palapeliä pikkuhiljaa koko ajan lisäten jotain, korjaamme huomatessamme korjattavaa ja kehitämme huomatessamme tason nousevan. Mutta kuinka usein olisikin hyvä palata perusasioiden äärelle?
Kuinka usein olisi hyvä tarkistaa ne perustukset kaikelle? -Läsnäolo, rauha, pehmeys, suoruus ja tietoisuus siitä mitä teemme ja miksi.

Usein saan itseni kiinni paineistamisesta. Koska hevonen on ollut minulla x ajan, minun täytyy tai on täytynyt tehdä sen kanssa tiettyjä juttuja. Hevosen olisi hyvä osata tiettyjä asioita ja mielellään kehittyä koko ajan. Ajattelen, että päämäärät on asetettu toisten toimesta, syitä tälle voi olla monia. Oikeastihan kukaan muu ei aseta yhtään mitään tai voi mitata yhtään mitään. Jatkuvaa tasapainoilua ja sen asian tiedostamista ja hyväksymistä, että etenemme juuri hyvää vauhtia ja meille oikealla tavalla.

Ja sitten tulee se hetki, kun ymmärrät, että voisit tehdä niin paljon vähemmän ja olla enemmän. Pyytää tekemällä vähemmän, saada pehmeyden mukaan olemalla enemmän. Läsnäolon ja vapautumisen voima on sellainen, että sitä ei oikein halua ajatellakaan, koska on niin paljon helpompaa vain tehdä.

Sitten tulee se hetki, kun ymmärtää mitä kaikkea menettää, jos vain sumussa menee ja tekee eikä ajattele ja ole laisinkaan.

2 kommenttia:

 1. heippa, huomasin että olit vastannut anonyymille että syötät C:lle yrttejä.
  Minua kiinnostaisi kovasti tietää enemmän yrteistä, joten haluaisitko kertoa lisää, esimerkiksi mitä yrttejä ja miksi sinä syötät C:lle? Tai ehkä olet ajatellutkin kertoa yrteistä tarkemmin sitten kun jos kirjoitat jonkun ruokintaa käsittelevän tekstin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Voin toki kirjoittaa ruokintakirjoituksen yhteydessä niistä yrteistä, joita Celina syö ja miksi.
   ..En ole kuitenkaan yrttiexpertti, vaan ihan perustiedot omaava eli ihan kovin perusteellista infoa en yrteistä osaa kirjoittaa. :)

   Poista

Palautelaatikkoon on aina asiaa :)